L’oci nocturn d’Olot, al límit després d’un any sense activitat

Joan Estartús, propietari bar Lucky Luke Olot: Que com han estat aquests 12 mesos? Llargs, i el que ens queda.

Un any després d’haver tancat amb l’inici de l’estat d’alarma, el desànim continua instal·lat a la pista del Lucky Lucke d’Olot, on ningú ha tornat a ballar. En 24 anys, aquest local emblemàtic de la nit olotina no havia estat tant temps en pausa.

Joan Estartús, propietari bar Lucky Luke Olot: Molt frustrats, decebuts, impotents. De vegades a la vida hi ha coses que s’espatllen i es poden arreglar. Aquí fins que no poguem obrir, no podem arreglar-ho.

Les subvencions de les diferents administracions, especialment les que ha creat l’Ajuntament d’Olot, els han ajudat a trampejar algunes de les despeses fixes del negoci. Tot i així, creuen que no s’ha pensat en el sector.

Joan Estartús, propietari bar Lucky Luke Olot: A les comarques de Girona s’han tancat molts locals d’oci nocturn, tot i que és una feina com una altra, i nosaltres hem quedat com els últims de l’escaló.

S’han trencat el cap per trobar fórmules per obrir, però ni les ni les característiques del local ni les restriccions ho permeten a curt termini. Si una cosa tenen clara és que quan la festa torni al Lucky, ho farà al 100%.

Joan Estartús, propietari bar Lucky Luke Olot: Amb el virus això no es pot fer i ho tenim clar, el que passa és que ho trobem a faltar. El Lucky era una família, els clients, els companys, tots ens aveníem molt, però per obrir per quatre persones no surt rendible. Les ganes que tenim és d’obrir al 100% i que la gent torni a venir a disfrutar. En tenim moltes ganes, moltes.

La COVID ha estat un entrebanc més per l’oci nocturn d’Olot. A la capital garrotxina els locals es compten amb els dits d’una mà, i fa anys que han de competir amb l’ambient de les ciutats universitàries més properes, com Girona o Vic.

Joan Estartús, propietari bar Lucky Luke Olot: No podem competir amb tot això. Quedarà tocada després del COVID? No ho sabem. En quedarem un, o dos, o cap? Quan obrirem? A l’estiu, a l’octubre, al novembre?

Queden moltes preguntes per respondre mentre la supervivència d’aquests locals penja d’un fil.

x