Cap de setmana de ciclisme amb la disputa de la 67a Klassica d’Olot

Aquest dissabte es disputarà a Olot la 67a Klassica d’Olot de ciclisme en ruta, organitzada pel Club Ciclista  Olot Infantil i emmarcada al calendari de proves Grans Clàssiques 2021. Es disputarà en les proves elit i sub23 i en total hi participaran 200 ciclistes de nivell; alguns d’ells a un pas de fer el salt a professionals. Tot i les complexitats per organitzar proves en plena pandèmia, aquesta ha estat per Carles Torrent una sortida per tirar-la endavant.

Carles Torrent, Club Ciclista Infantil Olot: L’hem posat al rànquing Nacional, perquè així la Generalitat i el PROCICAT ens la deixés fer. Hi serà l’equip d’en Valverde, l’Aix en Provence entre d’altres.


La sortida i arribada ha estat traslladada just davant del Parc de Bombers d’Olot, per evitar així massificacions. Sortiran direcció la plaça Clarà a les deu del matí neutralitzats, direcció Les Preses i Sant Esteve d’en Bas, on es trobaran un esprint intermedi, per tornar altre cop cap a Olot i dirigir-se a Santa Pau, Mieres, Banyoles, Volta a l’Estany i tornada per Melianta i Crespià, per arribar a Besalú i encarar la carretera vella fins a Begudà. No podran passar pel tram d’Argelaguer, Tortellà i Montagut a causa de l’asfaltatge. Un cop a Olot faran un primer pas per meta, just abans d’encarar un darrer tram emocionant i segurament amb tot per decidir.

Carles Torrent, Club Ciclista Infantil Olot: Després anirem direcció Riudaura i farem l’Alt de la Cantineta, que no deixa de ser com la Milan San Remo d’Olot, perquè és una carrera semblant:. Llargueta i que es decidirà al final, amb uns dos quilòmetres amb rampes del 12% -14%, força selectiu, estret, amb col·locació, i a mesura que vagin coronant baixaran i arribaran a meta.

Els organitzadors han pogut fer, finalment, el pas de situar aquesta històrica cursa a la Primavera enlloc de la tardor durant les Festes del Tura. D’aquesta manera asseguren poder-la organitzar més tranquil·lament, i poder portar ciclistes a rodar-se en un bon tram de temporada per a ells, i no a les acaballes del curs, quan estan més cansats.

Grans noms  del panorama ciclista com un joveníssim David de la Cruz s’han imposat algun cop a la Klassica d’Olot, en la que un olotí, Adrià Moreno, hi consta com l’actual vencedor de les dues darreres edicions.