Famílies de l’escola Sant Roc es mobilitzen perquè els seus fills tinguin plaça a l’institut Bosc de la Coma

La preinscripció escolar, que ha començat aquest setmana, torna a generar queixes a Olot. El proper curs, per primera vegada, els alumnes més grans de l’escola Sant Roc d’Olot tenen la possibilitat de cursar l’ESO en dos instituts de la ciutat, el Bosc de la Coma i el Montsacopa, per un canvi del Departament d’Educació en l’adscripció de centres. Fins ara els joves de l’escola Sant Roc tenien plaça garantida al més proper, el Bosc de la Coma, però amb la decisió del Departament algunes famílies temen quedar-se sense. Els afectats han fet córrer un manifest amb el suport de l’AMIPA de l’escola, i han recollit 300 firmes contra el que consideren una decisió arbitrària i discriminatòria:

Verònica Galindo, portaveu comissió pares afectats: Ara entra en joc un altre institut, el Montsacopa, i això vol dir que no hi ha places per tots. Altres escoles d’altres municipis, com que només tenen el Bosc de la Coma com a centre adscrit, tenen més possibilitats d’entrar.


 Només a l’escola Sant Roc hi ha 44 alumnes de sisè que podrien veure’s afectats per aquest canvi, però les famílies consideren que si no es fa res per trobar una solució el problema es repetirà cada curs.

 Jordi Collet, President AMPA Sant Roc i pare afectat: Nosaltres estem a Bonavista, un desplaçament a peu de deu minuts no es pot comparar amb anar fins al Montsacopa, que serien 40 minuts.

 

La comissió de pares afectats assegura que no s’han pogut reunir amb els representants territorials del Departament, que els ha assegurat que els contactarà família per família. Així doncs, de moment no poden fer més que esperar.

Verònica Galindo, portaveu comissió pares afectats: Hem d’esperar les preinscripcions, per veure realment el problema, amb els papers a la mà per poder valorar la gravetat del problema.

A partir de la darrera setmana de març, quan hagi acabat el període de preinscripcions que va començar dimecres, el grup no descarta noves accions.

x