A la Garrotxa, el 60% de les persones dependents i el 25% dels majors de 80 anys ja estan vacunats

Mia Pagès, infermera CAP Olot: Aquí, a Ca la Guapa, l’urbanització pertany a Santa Pau. És allà on van aquesta gent al consultori, però molts tenen problemes de mobilitat i els atenem a casa seva. Hem fet un sistema de portar un vial a una casa concreta per vacunar a algú i trucar a cinc persones més perquè vinguin, i així no tenir que transportar la vacuna, que no és de fàcil moviment.

Sense baixar del cotxe, la Leonor rep la segona dosi de la vacuna. Té problemes per caminar i la Mia, la infermera, li administra de manera ràpida i sense dolor. Ja està immunitzada contra la Covid.

Leonor Castells: Jo ja no puc caminar gaire. Ha anat molt bé no haver de baixar del cotxes, tots em tracten molt bé.

A la part del darrera del cotxe, en Josep també rep la segona dosi. Content, també, de les facilitats que se li han donat per immunitzar-se.

Josep Farrés: Que ens puguem vacunar així, sense baixar del cotxe, va molt bé.

Dins de casa, dos germans de 88 i 90 anys també són vacunats. En prou feines 10 minuts la Mia ja ha vacunat a sis persones, quedant en un lloc concret del poble per no haver d’anar casa per cada, i administrar el vial que havia obert de manera ràpida i eficient.

La logística del procés de vacunació és complicada però als pobles de la Garrotxa, aquest mètode funciona perquè gent com la Rusita pugui vacunar-se.

Rosa Capdevila: A l’octubre faré 97 anys. Ja sóc gran però per sort el meu fill m’ha portat fins aquí per vacunar-me i tothom es porta molt bé.

Seguim veient imatges doncs, que fa uns mesos no ens podríem haver imaginat, i ara les visites a les cases particulars de la gent gran s’utilitzen per vacunar, a més, a diverses persones de cop, que no s’hauran de preocupar més per aquest maleït virus que els sanitaris s’esfocen dia a dia a combatre.