Les xifres d’evolució de la pandèmia no donen treva i es tem que la flexibilització de les mesures pugui agreujar-les

Petit empitjorament de la situació epidemiològica de nou avui a Catalunya, on ja fa uns dies que augmenten les dades i els experts, i les mateixes xifres, confirmen que el descens dels contagis s’ha estancat.


Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest divendres pel Departament de Salut, a la Garrotxa el risc de rebrot també ha pujat i se situa als 386 punts. Durant els últims dies s’han detectat 107 positius nous i la velocitat de contagi se situa per sobre de l’1, l’indicador que reflexa si la pandèmia creix o decreix.  En els últims 10 dies, de les més de 1.400 proves diagnòstiques que s’han realitzat, més d’un 7% han resultat positives. A Olot la situació no és diferent, al contrari. El risc de rebrot se situa a més de 500 punts i la velocitat de contagi a 1,26.

Amb la relaxació d’algunes restriccions, especialment amb el fet que estiguin permesos els desplaçaments fora de la comarca de residència amb el grup de convivència, es preveu que augmenti de manera molt notable la mobilitat aquest cap de setmana, per això els experts i el mateix Govern demanen prudència i responsabilitat a la població.

Alba Vergés, consellera de Salut: Portàvem setmanes de baixada, baixada lenta però baixada al cap i a la fi. Ara veiem que hi ha indicadors que s’estanquen o que fins i tot, pugen lleugerament. En aquesta roda de premsa demanem més prudència que mai.

Des de Salut, no descarten que si la situació segueix empitjorant, les mesures puguin tornar a canviar passats aquests 15 dies.

Alba Vergés, consellera de Salut: El que vam dir és que provàvem aquestes mesures per 15 dies perquè no esperàvem cap canvi brusc. Si que estem veient que la baixada es relentitza totalment ien alguns indicadors s’estanca. Aquesta era la voluntat, si hi ha algun canvi també l’haurem d’explicar.

La Setmana Santa s’acosta, doncs, com un moment crític en l’evolució de l’epidèmia de la Covid a Catalunya.

x