Sant Jaume celebra un mercat aquest dissabte per mantenir la tradició de la fira tèxtil de Sant Josep

La fira tèxtil de Sant Jaume de Llierca va ser un dels primers esdeveniments suspesos a causa de la pandèmia el 2020. Enguany les restriccions encara no permeten recuperar activitats com la trobada de puntaires, els tallers o els concerts, però el municipi ha volgut reconvertir la tradició amb una activitat alternativa, dissabte al matí.

Xevi Reixach, Regidor Aj. Sant Jaume de Llierca: El que hem fet és adaptar la fira en format mercat, més petit, amb una vintena de parades que se situaran a la plaça Major, i complirem les mesures de distància entre parada i parada, i hi haurà també dos carrils, d’entrada i sortida, i gel hidroalcohòlic per tothom.

Al mercat s’hi podran trobar productes alimentaris de la Garrotxa i rodalies, així com parades i demostracions d’artesania. Amb aquesta acció vol ajudar els gremis d’artesans, molt tocats per la suspensió de fires, i també portar més moviment als negocis del poble.

Xevi Reixach, Regidor Aj. Sant Jaume de Llierca: Els firaires i artesans tenen moltes ganes de tornar a sortir. Aquesta reconstrucció passa per l’ajuntament, tornar a donar vida al poble, aprofitant una data tan assenyalada com aquesta, per donar oxigen als nostres bars i comerciants, que han patit molt durant la pandèmia.

Fa gairebé trenta anys que  Sant Jaume de Llierca recorda la seva vinculació amb el sector tèxtil el diumenge més proper a Sant Josep, i després d’un any de pausa, ho tornarà a fer simbòlicament, amb aquest mercat.