Durant el 2020 els serveis socials van realitzar més de 6.800 atencions a famílies a Olot

La pandèmia pel Covid-19 fa créixer la necessitat d’ajudes a persones vulnerables i, sobretot, persones de tercera edat. La regidoria d’acció social i cooperació a l’Ajuntament d’Olot, l’Imma Muñoz, fa un balanç d’aquests mesos de pandèmia.


No ha crescut com a tal el nombre de persones necessitades, però sí que ha augmentat la complexitat dels casos. L’any 2020, en tots els àmbits dels serveis socials, es van atendre 6.866 famílies a la ciutat d’Olot, 27 de les quals estan mancades d’autonomia. Del 27%, el 68% tenen més de 75 anys, i freqüentment pateixen malalties físiques i cròniques. Alguns serveis socials  a la ciutat si que han estat incrementats.

Imma Muñoz, regidoria d’Acció Social i Cooperació: “Han estat el SAD, que és el Servei d’Ajuda a Domicili. Vol oferir atenció i cures a les persones i a la llar. També el Servei d’Àpats a Domicili, el Servei de Teràpia Ocupacional i amb productes de suport i el Servei de Teleassistència. S’assessoren a les persones cuidadores, se’ls hi ensenya com utilitzar aquests productes, com protegir-se per no lesionar-se i com cuidar a les persones amb dependència”.

A tot això s’ha de sumar que l’angoixa i la incertesa fan que cada dia més persones necessitin atenció psicològica. La pandèmia ha causat que, els qui més dependència i vulnerabilitat tenen, les persones grans, tinguin temor a sortir de les seves cases i poder dur a terme, mínimament, una vida amb normalitat.

x