Els premis literaris Sambori d’Òmnium tornen amb un acte a l’aire lliure a les Planes d’Hostoles i més de mil participants

A l’aire lliure, amb distàncies de seguretat i mascareta, els premis literaris Sambori d’Òmnium Garrotxa han pogut tornar a reconèixer la imaginació dels joves garrotxins, al pati de l’escola Sant Cristòfol de les Planes d’Hostoles. A la 46a edició, que arriba després d’un any d’aturada, s’hi han presentat 1.300 textos de prosa i poesia, i més d’una seixantena han resultat premiats en les diferents categories. Les mesures de prevenció no han estat la única novetat d’aquest any, en què s’ha incorporat un premi col·lectiu per cada cicle de primària.

Iona Bulbena, alumna 6è escola Pla de Dalt Olot: El nostre text anava d’uns quants amics que anaven un dia a la biblioteca, i un va donar un cop a un prestatge i va caure un llibre que els va transportar dins un videojoc. Allà passen diferents proves per aconseguir-ho.

Núria Batallé, Presidenta Òmnium Garrotxa: Pensem que hi ha alumnes o centres que no van tant a la participació individual, els hi serveix més treballar en equips. També hi ha alumnes menys motivats, i entre uns quants s’atreveixen més a participar.

 25 de les més de 30 escoles de la Garrotxa han participat en aquesta edició dels premis Sambori d’Òmnium, que han comptat amb la participació del Mag Sanyes i la coral del poble que els ha acollit, Retorn Planenc.

 

x