Els joves, un dels col·lectius que més ha patit els efectes emocionals de la pandèmia

Ansietat, angoixa, depressió… la salut mental és l’altra cara dels efectes que ha tingut aquest any de pandèmia en moltes persones.  En la població més jove l’impacte emocional ha estat encara més important, a causa de l’aïllament. En aquest context, i a demanda dels propis joves de la comarca, el Servei de Joventut del Consell Comarcal i l’equip pediàtric territorial de la Garrotxa han creat l’Emotiespai, un nou servei d’escolta i suport per a nois i noies de fins a 18 anys.

Eduardo Sacristán, pediatra i psiquiatra infanto-juvenil: Estar colze a colze per estar més a prop dels joves per poder descodificar quines són aquestes situacions noves davant la pandèmia. Segurament ells tenen dubtes i no poden o no saben canalitzar el que els passa, i si estem a prop, potser podem prevenir o evitar potencials complicacions.

La iniciativa suposa un pas més en l’atenció que es donava fins ara als joves en temes de salut, perquè s’ofereix en un espai tan proper per ells com l’Oficina Jove de la Garrotxa Ideal.

Cristina Riera, tècnica Servei de Joventut Consell Comarcal:  Es va veure que els projectes que s’oferien s’havien vist afectats per la pandèmia, com el programa Salut i Escola, que hi ha unes infermeres a l’institut, amb la pandèmia va passar online, i el servei de mediació i consum, que té l’equip pediàtric a l’hospital, la seva ubicació va fer que es reduís molt l’afluència. Es va veure que seria una bona idea traspassar-lo a un lloc d’accés fàcil pels joves i que fos un espai d’obertura.

Aquest suport s’oferirà de forma directa, confidencial i individual, sense necessitat de cita prèvia, el primer i el tercer divendres de cada mes, de quatre a sis de la tarda.