La cinglera de Castellfollit de la Roca no ha patit cap gran esllavissada des de l’actuació de neteja del 2018

Tres grans esllavissades en 10 anys, del 2010 al 2017, van posar en alerta el Departament de Territori i Sostenibilitat sobre la urgència d’iniciar els treballs del manteniment de la cinglera de Castellfollit de la Roca. Una demanda històrica de l’Ajuntament del municipi, que sol no es pot fer càrrec del cost econòmic d’aquests treballs. L’any 2018, es destinaven 60.000 euros per arranjar les zones més sensibles de la cinglera. Entre 2020 i 2023, 120.000 euros més,  finançats per Territori i Sostenibilitat i la Diputació, per fer una neteja integral de la resta de zones mentre es redacta detalladament el Pla Especial de Manteniment de l’espai natural, que es vol tenir llest el 2025.


La pandèmia, però, va frenar els treballs de manteniment, i l’any 2020 no es van poder fer les actuacions programades, i ara es comprimeixen aquests treballs en tres anys on s’intensificaran totes les actuacions. L’alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter, va explicar a l’Alcalde Respon d’Olot Televisió que l’any en blanc per culpa de la covid-19 no passarà factura.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: Des de l’any ’18 fins ara, no hem tingut cap gran esllavissades. Entre el ’21, el ’22 i el ’23 s’invertirà el doble que el ’18, per tant creiem que abarcarem la totalitat de la cinglera.

Reverter va recordar que el manteniment de la cinglera és cosa de tots, i la responsabilitat de l’Ajuntament és reclamar les actuacions pertinent per no accelerar sota cap concepte el seu inevitable desgast.

x