ERC Olot creu que la reurbanització a l’entorn de l’Espai Cràter perjudicarà als veïns i veïnes de Sant Francesc

El Projecte d’urbanització dels trams del carrer Roser, Macarnau i Pintor Domenge que conformen la viabilitat perimetral a l’entorn del nou equipament de l’espai Cràter empitjora les condicions d’accessibilitat i seguretat dels usuaris i usuàries del carrer Macarnau. És el plantejament d’Esquerra Republicana de Catalunya d’Olot, que va explicar ahir en roda de premsa que la nova ordenació urbanística no només no desenvolupa les determinacions del planejament vigent sinó que, pel contrari, les modifica en aspectes substancials. El projecte requerirà, asseguren, una modificació del POUM.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: Quan ocupes espai lliure o vies determinades per a la viabilitat, has de modificar el POUM. No pots urbanitzar sense fer-ho i per tant l’equip de govern ho haurà de fer. De fet el carrer Macarnau s’estrenyeria, i és una de les vies urbanes centrals d’Olot que es veu afectada. Demanem a l’equip de govern que atengui les esmenes que puguin fer els veïns del barri.

El grup municipal demana, entre d’altres, que es reconsideri la proposta del projecte d’urbanització de manera que es mantingui la traça històrica del carrer davant del cementiri. També que en el tram del carrer Macarnau, entre l’espai Cràter i el cementiri municipal, es diferenciï i es canalitzi clarament l’espai de trànsit dels vehicles, separant-lo de l’espai dels vianants.

Aquestes i altres propostes evidencien que Esquerra Republicana de Catalunya és totalment contrària al projecte urbanístic que es va aprovar en junta de govern per a l’entorn de l’Espai Cràter, que encararien de manera totalment oposada.

 

 

x