Es reprèn la vacunació d’AstraZeneca, també a la Garrotxa

Tal com va anunciar fa uns dies el Consell Interterritorial de Salut, la vacuna d’Astrazeneca contra la COVID-19 ja es torna a posar des d’avui als punts de vacunació de tot el territori, com Casal Marià d’Olot. Imatges com aquestes no es veien des del 15 de març, quan la campanya va quedar pausada pels casos trombosi que s’havien detectat en diversos països. Entre els primers vacunats d’aquest matí, hi ha hagut, sobretot, persones d’entre 60 i 65 anys, que s’han afegit a la vacunació juntament amb el personal essencial de més de 55 anys. La majoria dels que han rebut l’avís per a posar-se la primera dosi, hi han anat sense fer massa cas als dubtes que s’han generat al voltant de la vacuna d’Oxford, que l’Agència Europea de Medicaments ja ha qualificat de “segura i efectiva”.

Maria Teresa Fontfreda, vacunada: M’ha tocat, suposo per edat, perquè tinc 61 anys i em van enviar un SMS i evidentment vaig dir que sí, perquè hem de mirar d’anar acabant de tot això, ja.

Ramon Masoliver, vacunat: Tinc 765 anys i quatre mesos i per edat. Crec que és el millor que ens pot passar, poder-nos venir a vacunar, ara mateix.Maria Teresa Fontfreda, vacunada: Ho tinc claríssim, que em posin la que vulguin. Si entre tots no intentem solucionar-ho potser no ho acabarem mai.

Toni Linares, vacunat: Jo estava segur que me la posaria, però tenia dubte per si la vacuna tenia efectes secundaris. Es veu que no i estic tranquil

Ramon Masoliver, vacunat: Sempre hi pot haver algun cas, però si per algun cas ja ho hem de parar tot, ho trobo absurd. Toqui a qui toqui.

Alguns, amb més il•lusió que d’altres…

Toni Linares, vacunat: Avui faig 61 anys. És el millor regal d’aniversari.

Després d’aquests minuts prudencials, si tot va bé, s’hauran d’esperar dotze setmanes més, fins al juny, per rebre la segona dosi i estar immunitzats. Tot i el pas que representa que la població de 55 a 65 anys es comenci a vacunar, només un 4.15% de la població garrotxina està totalment vacunada, i un 8,67% ha rebut la primera dosi.