La 2a fase de les obres al CN Olot costarà 2.648.000 euros, començaran entre la tardor i l’hivern i duraran entre 12 i 14 mesos

El Club Natació Olot ha avançat més detalls sobre com serà la 2a fase d’obres de millora i ampliació del club. Aquest cop serà l’edifici central, amb més de mig segle d’existència, el que es renovarà per complet: amb una nova entrada, nous despatxos, noves sales d’activitats dirigides, nova terrassa i bar i una unificació de vestidors entre l’edifici central i la piscina de competició per complir amb la normativa d’higiene.

Joan Domènech, vicepresident esportiu CN Olot: Hem anat recollint imputs dels socis per veure què era el que realment volien pel club. I nosaltres hem estat mirant necessitats que el club necessita i en els propers anys.

La segona fase es dividirà en dues sub fases separades entre elles.

Xevi Collell, vocal de la 2a fase obres CN Olot: Al poder tenir més temps, hem preferit separar el procés de contractació d’arquitectes i constructora, i poder primer centrar-nos en trobar uns bons arquitectes i enginyers per poder definir una proposta que és molt emblemàtica pel club, perquè és la imatge del club.

Gemma Soy, presidenta CN Olot: En aquesta segona fase ens vam comprometre, i així ho comencem a fer, a que tots els equips de tècnics d’Olot, de la comarca, de la província… que vulguin dibuixar la seva proposta ho puguin fer.

Així doncs, fins el 16 d’abril, tots aquells arquitectes i enginyers que ho vulguin podran dissenyar les seves propostes i fer-les arribar al club. D’aquesta primera fase en passaran a una següent un màxim de sis propostes, que tindran, novament, 30 dies per lluitar i optar a ser el projecte guanyador, que serà escollit per un jurat format per gent de la junta i assessors d’arquitectes i experts. El club també ha explicat que publicarà els resultats que en surti de la selecció.

Està previst que al mes de setembre d’aquest any ja es conegui la proposta guanyadora, i es comenci a executar el projecte entre la tardor i l’hivern, d’unes obres que es té previst que durin entre 12 i 14 mesos. El club assegura que treballarà per afectar el mínim possible a l’activitat del dia a dia dels usuaris.

Gemma Soy, presidenta CN Olot: La idea és que tot allò que hem construït durant la primera fase el soci ho pugui fer servir igual (nova sala d’aigües, gimnàs, sala d’activitats dirigides…). i valorarem la mínima afectació a la circulació del soci durant les obres. Per això el constructor haurà de presentar molt bé la seva proposta de circulació. Passarem l’estiu del 2022 amb obres, i una altra de les condicions, és que la piscina exterior i la zona de gespa hauran d’estar en ple ús.

La segona fase de les obres tindrà un cost de 2.648.000 euros, a partir d’un pressupost ampli tenint en compte possibles despeses addicionals i extres. El 44% d’aquests diners es pagaran amb recursos propis del club, mentre que l’altre 56% es pagaran a través d’un crèdit.

Gemma Soy, presidenta CN Olot: La segona cosa important és que la projecció ordinària de pressupost que hem fet a deu anys vista, i permet tornar amb solvència aquest préstec. Per tant, podem fer les obres de la segona fase sense haver d’aplicar un increment de quotes addicional al soci.