Santa Pau tanca parcs públics i demana màxima cautela per un brot en l’àmbit escolar

Fa dues setmanes, a Santa Pau es va detectar un increment de contagis que preocupava. Ara, amb una vintena de positius en els darrers dies, s’ha conclòs que cinc venen de l’àmbit escolar.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: No és una situació molt greu però sí que és un degoteig de casos que ens fa ser curosos. S’ha de reduir al màxim la interacció social i seguir les indicacions que ens arriben des de Salut per frenar la cadena de contagi i tornar a la normalitat.

http://olottv.alacarta.cat/les-noticies/capitol/santa-pau-tanca-parcs-publics-i-demana-maxima-cautela-per-un-brot-en-lambit-escolar
Degut a que els contagis venien de l’escola, cribratge massiu al centre per veure si algun dels 140 alumnes que hi ha a l’Escola Joan Maragall és positiu asimptomàtic. Una situació que l’alcalde vincula a la mala sort d’un increment puntual i a la soca britànica, i no a la relaxació ni a l’obertura de la comarca.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: No sé si és tema de relaxament però jo crec que no. Crec que la soca britànica, més contagiosa, hi té molta  veure. L’obertura de la comarca tampoc hi té res a veure perquè això ve de quinze o vint dies enrere.

El risc de rebrot a Santa Pau s’eleva fins als 2.600 punts i l’RT ja està gairebé al dos. És per això que s’han tancat parcs públics i s’ha demanat molta precaució a la gent del municipi per tal de tallar d’arrel la cadena de contagi.