Arrenquen les Eleccions Agràries 2021, les primeres en format totalment digital

Aquest dijous i demà divendres, se celebren les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya durant un període de cinc anys. Per primera vegada, aquests comicis, organitzats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (DARP), es faran amb votació electrònica.


La votació es podrà realitzar o bé remotament a través del web eleccionsagraries2021.cat o en els més de 200 punts d’assistència que ha habilitat el Departament, que funcionaran dijous de 9 del matí a 6 de la tarda.

Elisabet Sánchez, directora territorial Dept. Agricultura i Ramaderia: El dia 25 i 26 es pot fer de manera electrònica i el 25 i 26 es pot fer de manera presencial però el vot serà electrònic, és a dir, hem habilitat uns punts d’assistència al vot electrònic i hem activat aquests punts d’assistència per fer aquest punt d’acompanyament per agent que pel que sigui ho prefereix fer de manera presencial.

A la Garrotxa, s’han habilitat quatre punts de votació: Sala d’Entitats de la Cooperativa a Les Planes d’Hostoles, a l’Ajuntament de Santa Pau, a Can Trona a la Vall d’en Bas i a l’Oficina Comarcal de la Garrotxa, a Olot.

Poden votar les persones físiques o jurídiques que exerceixen per compte propi activitats econòmiques agrícoles, ramaderes o forestals, que decidiran la representativitat de les diferents organitzacions professionals agràries als òrgans col·legiats de l’Administració, i poden escollir entre quatre candidatures: Unió de Pagesos, JARC, ASAJA i UPA.

Elisabet Sánchez, directora territorial Dept. Agricultura i Ramaderia: Com a bons demòcrates el dret de vot és alhora una obligació, en tots els casos i aquest no és una excepció El fet que tinguem representats és el que ens permet fer sentir la nostre veu i fer arribar les nostres necessitats i demandes.

A la votació hi poden participar 20.609 electors i electores: 18.022 persones físiques i 2.587 persones jurídiques, com seria el cas de les cooperatives.