A la Garrotxa es preveu un 85% d’ocupació durant la Setmana Santa

Durant tota la setmana santa el vol de coloms enlairarà els seus cinc globus fent un total de 20 viatges si el temps ho permet. Reserves prèvies, dinars controlats amb els grups bombolla i mesures de seguretat fins i tot al cim del globus. Els telèfons no han parat de sonar i des de l’empresa estan satisfets amb aquesta reanimada ocupació que es preveu de cara a una bona època de l’any per ells que el 2020 no van poder aprofitar.

Ferriol Macias, Community Manager Vol de Coloms: S’ha activat la cosa i hem rebut moltes trucades, les previsions són bones, com les que serien en un cap de setmana de Setmana Santa normal i corrent.

Una altra activitat ben a prop d’allà, a la Fageda, també s’ha reactivat. 1.200 visites previstes amb ràtios reduides però acollint amb seguretat un total de 200 visitants cada dia.

Mariona Martí, directora de visites Cooperativa La Fageda: Queden molt poquetes places, ja. Animem a tthom a acabar d’omplir-les. Hem reduït molt les ràtios però tot i així oferirem visites a unes 200 persones cada dia.

Ivan Masoliver, gerent Càmping Lava: La gent es repartirà molt i això és bo. Que vagin a la platja, a la muntanya, a les estacions d’esquí o on sigui però és bo que tothom treballi per anar-nos recuperant. Ara mateix nosaltres estem al 70% i falta una setmana.

El sector turístic, doncs, reviu i es mostra ambició però prudent en aquestes dates, on es preveu una alta ocupació i per això s’extremen les precaucions a l’hora d’evitar les aglomeracions. S’està posant en marxa un sistema de vigilància al Parc Natural per accedir a les zones que més saturació provoquen, com la Fageda o el Santa Margarida, i Turisme Garrotxa vol aplicar un sistema identificatiu per als qui tinguin reserves, cites prèvies o activitats programades amb antelació, sense entorpir, a l’hora, el dia a dia dels qui viuen a la zona.

Gerard Xifra, vicepresident de Turisme Garrotxa: Treballem per no cometre errors del passat i per evitar problemes d’aglomeracions i que tot vagi com ha d’anar.

Per tant, per setmana santa, qui vingui a la Garrotxa, ho haurà de fer amb reserva si vol contribuir al compliment de les mesures sanitàries i, alhora, no trobar-se problemes als accessos més freqüentats de la comarca.

x