Les dades epidemiològiques arreu de Catalunya tornen a repuntar

A la Garrotxa la situació epidemiològica segueix, poc a poc, empitjorant. De fet, el risc de rebrot ja se situa a 561 punts i en els últims 7 dies s’han detectat més de 135 nous positius, gairebé el 10,50% del total de totes les proves diagnòstiques que s’han realitat. El que ha baixat una mica respecte l’última setmana ha estat la velocitat de reproducció de la malaltia, que ara se situa als 1,28 punts.


En aquest gràfic, del Departament de Salut, es pot veure clarament la incidència de les tres onades de la pandèmia a la comarca, i un breu repunt de casos aquests últims dies.

A Olot la situació no canvia gaire respecte el total de la comarca. El risc de rebrot s’ha enfilat ja als 615 punts i l’11,50% de les més de 900 proves diagnòstiques que s’han realitzat han resultat positives. De fet, la capital de la Garrotxa torna a ser la segona Àrea Bàsica de Salut amb més casos de Catalunya, seguit de Montblanc.

Pel que fa a les restriccions per aquesta propera setmana, el PROCICAT ha confirmat la pròrroga de les actuals mesures fins després de Setmana Santa, fins al 9 d’abril. No hi haurà doncs ni sopars als restaurants ni s’ampliarà el toc de queda, que seguirà de 10 de la nit a 6 del matí. I la mobilitat, com fins ara; és possible circular per tot el país, però només sol o amb la bombolla de convivència.

Per altra banda, després de la represa aquesta mateixa setmana del pla de vacunació amb AstraZeneca, la Conselleria de Salut de la Generalitat ha denunciat que les 148.000 dosis del vaccí d’Oxford que havien d’arribar a Catalunya la setmana vinent no arribaran, com a mínim, fins al 5 d’abril. Aquest retard no afecta les vacunacions programades per rebre la vacuna els pròxims dies, perquè n’hi havia en estoc, però obligarà a no programar més cites fins a nou avís.

x