L’oposició dona suport a l’equip de govern pel GiDomus però li gira l’esquena per la implantació d’una gran superfície comercial a la ciutat

El projecte per a l’estalvi energètic que es va presentar ahir al matí en roda de premsa amb tots els ajuntaments implicats va ser ratificat al Ple. El GiDomus va obtenir la unanimitat del plenari i va generar consens en tots els grups.


Un consens que no va ser extensible en la resta de punts destacats del dia. Divergències evidents al final de la sessió, amb la moció presentada pel PSC en contra de la implantació d’una gran superfície als terrenys municipals i d’INCASÒL del costat de l’Hospital.

Josep Guix, PSC: La intenció és impedir la venda de terrenys de l’Ajuntament a grans superfícies, va en contra del model de ciutat de que defensem i apostem pel comerç de proximitat.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat d’Olot: Com a equip d govern una de les prioritats que hem, tingut ha estat reforçar la capitalitat de la ciutat.

ERC i la CUP li van donar suport, i el cupaire Lluís Riera es va mostrar molt crític amb el model comercial de l’equip de Govern, que va defensar el seu projecte. I és que la CUP va demanar una moratòria per a les grans superfícies a la ciutat.

Un debat, doncs, que es va tensar per la combinació entre model de comerç de proximitat i el reforç de la capitalitat de la ciutat d’Olot.

Iolanda Suescun, ERC: Estem parlant de la venda d’uns terrenys municipals. Qualsevol projecte d’inversió l’hem de valorar amb la relació cost-benefici.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat d’Olot: Portarà beneficis. Inversió econòmica, llocs de treball…

Lluís Riera, CUP: Potser que es tanqui algun gran supermercat i es repensi el model comercial. Estarem creant, si no, una crosta en aquella zona, fomentant anar a comprar en cotxe, menjars processats, embalats amb plàstic… Va enm contra del model de ciutat que defensem.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat d’Olot: No sé com es prendrien els 400 treballadors d’un gran supermercat que vostè defensi tancar-lo, senyor Riera.

El plenari també va aprovar la modificació i addenda del Pla Estratègic de Subvencions. Es destinaran, doncs, 150.000 € per fomentar la compra de proximitat amb l’APP Garrotxa APProp, amb el vot favorable d’ERC, en contra del PSC i l’abstenció de la CUP. Amb el mateix resultat va ser aprovat també el conveni de col•laboració amb l’Associació de Placers per al foment del consum local. L’objectiu és reactivar l’activitat comercial i d’hostaleria a la ciutat impulsant compres a 350 establiments a través d’una campanya.

El Jovent Republicà d’Olot també va participar ahir al Ple, presentant una moció a favor del ple reconeixement dels drets de les persones trans i en suport d’una llei trans estatal. Tots els grups hi van votar a favor excepte el PSC, que va ser contrari a la proposta per poc ambiciosa.