El Rondacroquis, una iniciativa basada en el dibuix a l’aire lliure, permet als menuts de l’Escola Castanyer de Sant Joan passar un matí diferent

Aquestes imatges són d’avui al matí. Nens i nenes de l’Escola Castanyer de Sant Joan les Fonts han sortit al carrer per dibuixar l’església i els diversos mobiliaris urbans situats vora el riu.

Joel i Cloe, alumnes: (Joel) Jo ara mateix estic dibuixant l’església. (Cloe) Jo també estava dibuixant l’església, hem iniciat l’activitat ara mateix, i esperem que ens quedi molt bé.


Gerard i Arnau, alumnes de 4rt a: (Arnau) Ho hem fet perquè va ser el dia del medi ambient i vam pensar que podríem dibuixar un lloc, i vam escollir l’església. (Gerard) Si ens hem situat aquí dibuixarem la part que veiem, el pont i l’església. Aquells alumnes que hi ha sota el pont dibuixaran les cases que observen i, també, el pont.

Des de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts s’ha aportat el material bàsic per poder participar, i tots els alumnes podran, en acabar l’activitat, emportar-se’l a casa seva.

Anna Serra, regidora Aj. Sant Joan les Fonts: Els que ho vulguin s’ha preparat una capeta amb tot el material de viatge, com poden ser aquarel·les, colors, llapis, i també algunes làmines per tal que la mainada i famílies que vulguin utilitzar-ho puguin adquirir-ho aquí a la Oficina de Turisme i sortir a pintar lliurement. El que sí en agrada molt és que hi ha molts grups d’arreu de Catalunya que estan fent aquestes trobades de dibuixar a l’aire lliure i sovint venen aquí al poble. La veritat és que, entre la primavera i l’espai que tenim aquí, de forma ben habilitades, és una alegria poder-ho dur a terme.

La ruta del Rondacroquis forma part del parc de les olors, uns espais que hi ha per a tot el municipi. Són cinc espais en concret que contenen herbes medicinals culinàries i d’altres que s’utilitzen al món artesanal. El que intenta aquesta activitat és, així doncs, parlar de la planta autòctona de Sant Joan, la seva regeneració durant el pas del temps, i poder dibuixar gaudint dels espais naturals de la zona.