+ Besalú ERC, proposa fer pagar als aparcaments turístics i que es bonifiquin taxes als establiments afectats per la pandèmia

+ Besalú ERC, a l’oposició a l’ajuntament de la vila, demana més mesures de suport als establiments afectats pels períodes de tancament imposats per la pandèmia. Els republicans consideren que caldria buscar fórmules jurídicament viables per poder bonificar les taxes comerços que ho demanin, així com les famílies en situació de vulnerabilitat que ho necessitin. Per compensar el descens d’ingressos que suposarien aquestes ajudes, + Besalú ERC proposa fer de pagament l’aparcament per a turistes de l’entrada del poble. Totes dues demandes s’exposen aquest dilluns en dues mocions al ple de l’ajuntament.

Alfred Cairó, Portaveu + Besalú ERC: Entenem que la delicadíssima situació econòmica no permet renunciar a cap dels ingressos previstos, recordem que l’economia està intervinguda, que el deute total encara està al 113%, que entre el 2022 i 2023, haurem de tornar el crèdit ICO de quasi 1,3 milions d’euros. Però això no és motiu per no donar suport a aquells establiments que estan en crisi i les persones en situació de vulnerabilitat. És per això que hem entrat una moció per proposar que es faci de pagament l’aparcament turístic de l’entrada de Besalú. Els nostres números demostren que es pot fer de forma ràpida, amb un benefici que supera de llarg les despeses que implicaria la implantació.