El primer festival MOT en pandèmia creix en públic gràcies a l’streaming

El Ver-MOT, a la plaça de Braus, i la conversa “Vides Creuades”, entre l’editora francesa Maylis de Kerangal i el periodista Álvaro Colomer a la sala El Torín d’Olot han tancat el setè MOT, centrat en el procés creatiu explicat des de la literatura. La primera edició en pandèmia, a més de viure’s a cavall entre Olot i Girona també ha obert una nova finestra als espectadors, la virtual, que ha permès acumular 7.000 visualitzacions en els diferents formats.

Judit Badia, directora Festival MOT Olot: Estem molt contents, perquè ha estat una edició especial en tots els sentits, pel format híbrid i perquè no es va poder fer l’any anterior. El resultat ha estat fantàstic, tothom amb moltes ganes. La mitjana de connexió per streaming està entre 50 i 60 persones, el resultat és boníssim i comencem a preparar el MOT de l’any que ve.

Després d’aquesta primera experiència híbrida, l’organització del festival espera recuperar encara més la presencialitat de cara a l’any que ve, però mantindrà la via de l’streaming per seguir arribant a més lectors.

Judit Badia, directora Festival MOT Olot: Esperem que l’any que ve no hi hagi tantes restriccions, i els autors esperem que siguin el més presencial possible, però el fet que es puguin seguir per streaming, crec que ha arribat per quedar-se.

En tres dies gairebé una vintena d’autors i especialistes han parlat de literatura a Olot, per aportar la seva mirada sobre la creativitat. Totes les converses es poden recuperar al canal de Youtube del festival, mentre l’organització ja pensa en com serà la vuitena edició.