El Teatre Principal d’Olot acull l’activitat ‘C.A.M.E.S’

C.A.M.E.S, “Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials”, és l’aposta que s’ha dut a terme en nou teatres catalans, entre ells el Teatre Principal d’Olot. La iniciativa proposa un enregistrament de so, a través d’uns auriculars sense fils, amb el qual es recorre des dels camerins i fins els magatzems, passant per les sales d’assaig, i on es poden descobrir aspectes i curiositats vàries, vivint una experiència del tot única. Amb aquesta activitat es vol acostar als participants a sentir-se com veritables actors de teatre, convertint-se en protagonistes de la seva pròpia obra de teatre.

Anna Juárez: “El Teatre el coneixem, però normalment estem ubicats a la zona del públic o a la Platea. També, quan fan els labs ens situem darrere el Teatre, però hi ha zones que no coneixem. Em fa gràcia veure com l’Escarlata Circus, que el coneixem també per quan fan circ, presenten i veuen ells el teatre des de dins”.

Pep Fargas: “Expectant de que ens ensenyin aquells racons del teatre que normalment no veiem”.

La Companyia Escarlata, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat i Premi Nacional de Circ pel Ministeri de Cultura, compta amb el musical de la cantant i compositora Joana Gomila. “C.A.M.E.S” ha estat una experiència híbrida, doncs ha intervingut tant la visita guiada com l’obra de teatre, permetent participar a tota la família, amb nens i nenes a partir dels nou anys. Pels qui tenen dificultats auditives no ha estat problema, doncs l’espectacle ha permès incorporar aparells d’autodescripció, convertint, tant pels més menuts, com pels més grans, una experiència del tot inusual.