Les famílies de l’escola Pla de Dalt d’Olot es sumen al moviment Revolta Escolar per demanar més seguretat a l’entorn del centre

Aquest divendres a la tarda, al carrer Alforja d’Olot, enlloc del trànsit habitual hi havia vianants, música i bicicletes. De la manera més festiva possible, l’Associació de Famílies de l’escola Pla de Dalt s’ha sumat al moviment Revolta Escolar, que juntament amb 75 centres educatius de tot Catalunya, vol acabar amb la perillositat i la contaminació que consideren que hi ha a l’entorn escolar.

Núria Pascal, membre Comissió de Mobilitat AFA Pla de Dalt: Es tracta de veure com seria el carrer si no hi haguéssin vehicles motoritzats. Per donar-li un caire més festiu tenim diferents accions, els nens de sisè venen coses, tenim un pare que posa música… i es tracta de reivindicar una mobilitat més sostenible.

La del Pla de Dalt és la primera associació de famílies de la capital garrotxina que s’adhereix a aquest moviment, però creu que el canvi de model és urgent a tota la ciutat.

Bosco Plans, President AFA Pla de Dalt: No és un canvi només en la nostra escola, ha de ser un canvi en la mobilitat de la ciutat, i no volem que l’ajuntament s’escudi en el no tenim diners, ho hem d’afrontar amb mesures amb poc impacte econòmic i molt d’impacte per la societat.

Per aconseguir-ho, l’Associació de Famílies del Pla de Dalt col·labora amb diferents entitats de la ciutat com Olot es mou o No és un Vial és un carrer, i també està en converses les AMIPES d’altres centres perquè s’afegeixin a les seves reivindicacions.