Arrenca la primavera cultural olotina amb un centenar de propostes

Olot Cultura ja ha presentat la seva programació de primavera. Un centenar de propostes entre el mes d’abril, maig i juny, on també s’hi sumen les activitats de les entitats de la ciutat. Estaran repartides entre totes les arts: arts escèniques, música, exposicions o poesia i literatura. I és que després d’un any molt complicat a causa de la pandèmia, sembla que el ritme cultural torna a Olot.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Ha estat un any de moltes renúncies i ara el que més visualitzem en aquesta presentació és que hem recuperat molta normalitat. Hem après a fer les coses d’una altra manera, les fem amb seguretat sanitària d’acord amb les normes que ens dictamina el PROCICAT, però també el públic respon positivament a aquesta programació.

Entre les propostes més destacades hi tornen a haver obres teatrals de gran format com ‘De què parlem quan no parlem de tota aquesta merda?’, produïda pel TNC amb la companyia La Calòrica o ‘La Cabra, o qui és la Sílvia’, protagonitzada per Emma Vilarasau i Jordi Bosch.

Pel que fa a la música, se segueix amb l’aposta dels concerts de clàssica i s’estrenarà un nou format de sala que ha de permetre una millor sonorització sense necessitat d’ampliar el so i, a la vegada, més sensació de proximitat entre públic i artistes. Destaca, a més, el concert que Clara Peya i Vic Moliner faran el 19 de juny a la plaça de braus.

Als Museus d’Olot s’impulsaran tallers gratuïts d’artesania, dedicats a la joieria, la talla de pedra o la tapisseria, així com un projecte participatiu. I també en l’àmbit de lletres, s’ha presentat una programació centrada en la combinació de la música i la poesia.

Ricard Sargatal, responsable Àrea de Cultura i Educació Aj.Olot: Busquem que al llarg del trimestre tots els ciutadans trobin alguna activitat que els motivi, que els faci sortir de casa, que els interpel·li o que els faci emocionar. Quan programem per tothom, no som tan il·lusos per pensar que un ciutadà anirà a les 100 activitats, sinó que pensem que ha d’haver prou varietat en el que oferim per acontentar àmplies minories.

La venda i reserva d’entrades s’obrirà el proper 6 d’abril. Els membres de la Societat Anònima però, gaudiran uns dies de la venda preferent a partir d’avui.

x