La 3a Catalana, ‘obligada’ a tornar, ho fa amb incorporacions exprés de luxe

Des de fa unes setmanes les lligues de Tercera i Quarta Catalana de futbol tornen a estar en marxa. Malgrat molts equips garrotxins de tercera l’estiguin jugant a contracor, després de mostrar a la Federació la seva posició contrària a disputar-la aquesta temporada, els equips no han tingut més remei que tornar a saltar a la gespa i jugar, almenys per no perdre la categoria. Un exemple n’és el Club Futbol les Preses.

Marc Codinach, 2n entrenador CF les Preses: La Federació ens ha com, obligat,i clar, nosaltres volem el millor pel club, i no volem perdre la categoria, ja que tenim un projecte important a tirar endavant.

La no disputa de la Segona Catalana ha fet que molts equips d’aquesta categoria no juguin partits, ni tant sols el torneig complementari que estan disputant, per exemple, Bosc de Tosca i Besalú. El Sant Jaume no jugarà més aquesta temporada, i el mateix club ha permès que alguns dels seus jugadors hagin anat a equips de Tercera Catalana a jugar i a reforçar, per uns mesos, la seva plantilla, davant una lliga a volta única, amb ascens pel primer classificat i descens pels dos últims i pitjors tercers.

Per posar alguns exemples, el Club Futbol Les Preses ha incorporat Marc Colomer i Miquel Gelis, mentre que el Sant Privat ha incorporat Alex de Cruz.

Marc Codinach, 2n entrenador CF les Preses: Evidentment es nota molt el nivell d’aquests dos jugadors que ha fet pujar el ritme dels enterament si suposa un salt qualitatiu per tot l’equip.

David Antó, entrenador FC Sant Privat: Nosaltres tenim l’Alex de Cruz i se que altres equips també han fitxat algun jugador que potser el seu equip sabien que no jugaria i se que s’han anat repartint als diversos equips diversos jugadors.

L’única pega d’aquests traspassos exprés, serà que els jugadors en qüestió no podran competir partits oficials amb el seu club d’origen en els propers sis mesos, de manera que es podrien perdre alguna de les primeres jornades de lliga. Tot i així, això és mirar molt enllà, donat que ni els propis equips de Tercera Catalana veuen clar si es podrà acabar el curs actual, mirant de reüll la situació epidemiològica.