L’Alta Garrotxa reforça la vigilància i els controls de cara a Setmana Santa

Arriba el bon temps i les zones de bany de la Garrotxa com el sector de Sadernes i Sant Aniol comencen a omplir-se de gent. En temporades anteriors, això també ha estat sinònim de massificació de vehicles, que suposa un problema de seguretat ciutadana i impacta directament en la conservació de l’espai natural. Per això a partir d’aquesta Setmana Santa el Consorci de l’Alta Garrotxa ha consensuat amb Sales de Llierca, Montagut i Oix i Tortellà, una sèrie d’accions, com ara reforçar la senyalització i el servei d’informació al visitant, però també posar més sancions.

Francesc Canalias, director Consorci de l’Alta Garrotxa: Es posaran controls de vigilància de l’espai, els que teníem l’any passat, i tenim l’acord i el compromís dels mossos de fer visites sistemàtiques a l’espai per poder sancionar les conductes punibles.

Aquest primer cap de setmana de Setmana Santa encara no s’ha hagut de recorrer a aquests controls, perquè l’únic aparcament de la zona, el del nucli de Sadernes, no ha arribat al  màxim de la seva capacitat. Però al Consorci li preocupen especialment els quatre dies festius que venen.

Francesc Canalias, director Consorci de l’Alta Garrotxa: Per Setmana Santa pensem que hi haurà més freqüentació, però segueixo apelant a la responsabilitat personal, en el sentit de tenir contenció per poder superar les crisis que estem vivint, sinó això de les onades serà com el mar, una darrera l’altra, i això no és bo, ni per l’economia ni per les persones.

L’Alta Garrotxa és un dels punts que pateixen la pressió de visitants en determinants moments de l’any, però no l´únic. Per això fa temps que es treballa en una estratègia comarcal en col·laboració amb la Diputació de Girona. Aquest, però, es preveu que sigui un estiu d’impàs, mentre no es concreten les accions d’aquest pla.