Mieres pregunta als seus vilatans quina valoració en fan de la municipalització de l’aigua

Enric Domènech va visitar ahir al vespre el plató d’Olot Televisió per repassar l’actualitat del municipi de Mieres a l’Alcalde Respon. Entre els temes més destacats que es van tractar al programa, el batlle va fer balanç, dos anys després de la seva municipalització, de la gestió per part del consistori del servei d’aigües. Precisament en els darrers dies i en motiu d’aquest temps transcorregut, no suficient per fer una extensa valoració però sí per extreure’n certes conclusions, l’Ajuntament ha enviat als seus vilatans una enquesta de valoració del servei per ajudar a saber en quins aspectes es poden millorar i quins són els punts forts de l’autogestió. Com a primeres conclusions, però, des del consistori es mostren molt contents d’haver fet un pas endavant en l’autogestió.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: No som una empresa, no som com Sorea que buscava un cert benefici. Només volem donar el millor servei possible a la gent.

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua es van impulsar visites dels nens i nenes de l’escola als dipòsits, el pou i les instal·lacions, per saber el procés que fa l’aigua abans d’arribar a les seves aixetes. Una manera de conscienciar ja des de ben petits als infants del què significa tenir aigua a casa, un bé vital que des del consistori creuen que s’ha de cuidar de cara al futur, i veuen perfectament viable l’autogestió després de dos anys on només han depengut d’externs per tasques rutinàries de manteniment o petites avaries.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: És totalment viable, estem en els mateixos costos que tenia Sorea. L’aigua és un bé comú i que en un futur pot ser un bé escàs. Hi pot haver qui especuli amb l’aigua i creiem que és bo el nostre control públic.

x