Aquest dijous Sant l’església de Sant Esteve d’en Bas tampoc acollirà La Cena

Sant Esteve d’en Bas perd per segon any consecutiu La Cena, una de les tradicions de Setmana Santa que es conserven a la Garrotxa. Es tracta d’una representació del sant sopar basada en un text del segle XIV, que es fa el Dijous Sant a l’església del poble. El 2002 es va recuperar després de molts anys sense fer-se, i s’havia representat ininterrompudament fins que va començar la pandèmia. L’any passat van fer-ne una versió virtual, però aquest, ni s’han plantejat la possibilitat de tornar a escena.

Marià Padrosa, actor de La Cena: Som 14 bombolles, si diuen que hem d’anar amb una o dues com a molt, evidentment això seria un disbarat de fer-ho. A més, la majoria dels representants són gent gran, i són de risc.

Ara els papers dels apòstols ja no passen de pares a fills, com es feia antigament, però aquest grup ben avingut de veïns té clar que recuperarà l’acte, i el caliu que genera, de seguida que la situació els ho permeti.

Dani Bosch, actor de La Cena: Nosaltres ens fa molt feliços poder-ho fer cada any, sabent que fem una cosa típica del nostre poble, que això és molt especial, i veure que cada any la gent ens ve a veure a l’església, i que cada any és el mateix… hi ha gent que repeteix cada any i s’emociona cada any.

Els actors que ho viuen des de l’altar de l’església d’en Bas confien que el 2022 sigui l’any de represa de La Cena.

x