Un vídeo divulgatiu explica el funcionament de l’APP de la pedra seca, la Wikipedra

Wikipedra és una aplicació mòbil que permet consultar els més de 26.000 continguts catalogats sobre la pedra seca  i introduir-ne de nous d’una manera ràpida, senzilla i intuïtiva. L’App està impulsada per l’Observatori del Paisatge de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació Drac Verd.

L’App permet introduir i consultar 5 tipologies de construccions: barraques, construccions per emmagatzemar aigua, murs, forns i altres construccions.

Inclou continguts de Catalunya i també del Parc Natural del Pirineu Català, de la Mancomunitat del Conflent-Canigó i del Parc Natural dels Pirineus Ariejans a l’estat francès. Està disponible tant per a iOs com per Android, i actualment acumula més de 2.500 descàrregues.

Jordi Grau, tècnic Observatori del Paisatge: Aquests 26.000 continguts que s’han inventariat s’han fet gràcies a la col·laboració de 450 persones i entitats. S’inventarien 5 construccions cada dia. És  l’inventari més gran de construccions de pedra seca que existeix al món.

Coincidint amb el 10è aniversari del naixement de la Wikipedra, COL·LABORAxPAISATGE ha presentat un vídeo divulgatiu sobre l’App de la Pedra Seca, l’aplicació mòbil de la Wikipedra.

Maite Oliva, coordinadora Col·labora x Paisatge: Tothom que l’ha fet servir la valora molt bé i el vídeo pretén que arribi encara a més gent.

COL·LABORAxPAISATGE és un projecte subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels Ajuts de Cooperació Catalana entre Grups d’Acció Local i cofinançada pel FEADER.