La Garrotxa, tercera comarca amb l’índex de rebrot més alt de Catalunya

Miquel Carreras, cap de la Regió Sanitària de Girona: No podem abaixar la guàrdia, és bàsic tenir clar que la pandèmia encara està aquí.

Missatge contundent del gerent de la Regió Sanitària de Girona, a les portes dels quatre dies festius de Setmana Santa. La Garrotxa és la tercera comarca amb el risc de rebrot més alt, a 858 punts, per darrera del Pallars Sobirà i el Pla d’Urgell, i les dades són especialment preocupants a Olot, on s’enfila gairebé fins als 1.200 punts. En els últims set dies s’han confirmat 164 positius amb PCR, i a l’hospital d’Olot hi ha 14 pacients ingressats per la malaltia. Tot i la insistència de les autoritats sanitàries de reduir la interacció social, la majoria de contagis es continuen produint entre familiars no convivents.

Miquel Carreras, cap de la Regió Sanitària de Girona: Ara ja està establerta la soca britànica gairebé amb un 80% dels casos, i l’altra és que  la població porta molt temps amb una sèrie de mesures, i quan aquestes es relaxen, la gent se les agafa amb menys responsabilitat i no es compleixen.

L’evolució negativa dels indicadors de la pandèmia s’ha notat a tot Catalunya, per això des de Salut recorda que només actuant amb responsabilitat es podrà frenar una nova onada.

Miquel Carreras, cap de la Regió Sanitària de Girona: La sensació que tenim  a tot Catalunya és que això sembla l’inici d’una quarta onada. Si no fem les mesures bàsiques, després de setmana santa els casos augmentaran i això repercutirà sobre els serveis sanitaris, l’atenció primària i hospitalària.

A la Garrotxa, la comissió de seguiment formada per diferents agents del territori i dels serveis sanitaris avalua dia a dia la situació epidemiològica de la comarca, i valora si calen accions preventives extraordinàries com el cribatge selectiu que es va fer la setmana passada a Santa Pau.

x