El Centre Els Catòlics representa ‘Crist, el Mite’ per recordar la passió de Jesús en format vers

Feia molt temps que la Secció Dramàtica del Centre Catòlics treballava amb la representació de l’obra ‘Crist, el Mite’, que l’any passat es va acabar suspenent per culpa de la pandèmia. Aquest any, però, han aconseguit tirar endavant la celebració de l’obra. De fet, una vintena de persones van assistir-hi aquest Divendres Sant.

Santi Jou, director de ‘Crist, el Mite’: Són uns textos d’un poeta olotí que es diu Josep Munteis i Bracons. Fa molt de temps que s’havien recuperat a Olot i feia temps que no es feien. Nosaltres hem cregut convenient tornar-los a posar en escena amb un muntatge audiovisual tant de diagrames, com de vídeos i amb uns actors que reencarnaran o que interpretaran els actors de la passió.

La pandèmia ha obligat a reduir la venda d’entrades de l’obra només per internet. L’organització va lamentar aquest fet i va assegurar que s’han de replantejar solucions, perquè “no es pot fer un muntatge tan gran, perquè després el públic olotí no pugui gaudir-lo”, diuen.

Santi Jou, director de ‘Crist, el Mite’: La gent que ha de venir aquí no és el jovent. Els hi costa molt, potser no tenen ordinadors. Ens trobem no amb un fracàs, però amb molt poca gent que ha vingut a veure això. Ens sap molt de greu, perquè el muntatge és gran, és bonic, és costós i a més és important pels textos del senyor Munteis.

L’obra va comptar amb un total de 15 escenes representades i amb un públic entregat que va voler passar una bona tarda recordant la passió de Jesús en format vers.