L’Oficina de Turisme de Santa Pau assegura que ha rebut un “altíssim impacte de visitants” al municipi

Santa Pau està sent aquesta Setmana Santa un dels destins preferits dels visitants i turistes d’arreu de Catalunya. L’Oficina de Turisme ha assegurat que, si bé preveia que com cada any els tocaria rebre molts visitants, aquests dies s’ha produït un “altíssim impacte de visitants” al municipi.

Núria Garcia, responsable de l’Oficina de Turisme de Santa Pau: Arriba un punt que potser un excés desmesurat en determinats dies concrets i en determinades hores concretes pot complicar un pèl la gestió, poder donar un servei de qualitat i excel·lència, perquè evidentment si hi ha punts determinats sobre freqüentats, hipermassificats, això també dificulta una mica poder donar una gestió que habitualment pots oferir perfectament i amb excel·lència.

L’Oficina de Turisme, però, accepta que aquest increment de les visites ajuda, sense dubte, a la recuperació del teixit econòmic de la comarca i a recuperar la normalitat. Unes visites organitzades per famílies provinents de la demarcació de Barcelona. Aquest és el perfil majoritari del visitant que arriba a Santa Pau.

Núria Garcia, responsable de l’Oficina de Turisme de Santa Pau: Un alt percentatge del visitant que ens visita aquí a Santa Pau demana expressament o específicament visites a la Zona Volcànica del Parc Natural. Principalment, els grans volcans que tenim aquí al Parc Natural: el Volcà de Santa Margarida, el Volcà Croscat i també evidentment la Fageda d’en Jordà. Tot i que molts també vénen atrets per la bellesa del poblet, el nostre centre històric aquí a Santa Pau i per fer un recorregut i conèixer el patrimoni històric i artístic de la vila medieval de Santa Pau.

Durant tota la Setmana Santa, l’oficina ha rebut més d’un centenar de visitants cada dia. Això sí, l’increment de turistes es va notar significativament a partir de dijous.

x