Els càmpings i les autocaravanes lideren una plena ocupació de la Garrotxa durant els festius de la Setmana Santa

Passejades en família, en parella, aparcaments plens, més aparcaments plens, llargues retencions, Bracons, grups bombolla desconnectant en cases rurals, consultes a l’Oficina de Turisme i autocaravanes. Moltes autocaravanes i furgonetes camper.

Núria Garcia, responsable Oficina de Turisme de Santa Pau: Sí que prevèiem un alt volum de visitants, i hem rebut un altíssim impacte en el volum de visitants.

Santa Pau va tornar a ser durant la Setmana Santa la Santa Pau turística, familiar i poblada, durant uns dies de festa on el bon temps va ser el millor aliat per a la recuperació, encara que sigui només per uns dies, del sector turístic i la restauració.

Núria Garcia, responsable Oficina de Turisme de Santa Pau: Que puguin fer calaix i treure’n partit. La veritat és que estem contents. Sí que hem tingut uns pics poc aconsellables per poder treballar bé i donar un servei d’excel·lència com el que ens agrada, però bé, ja esperàvem un gran volum de gent.

El perfil de visitants? Barcelona majoritàriament, però també d’altres llocs de Catalunya. Desconnectar, respirar aire fresc i sortir una mica de les rutines en un lloc tranquil eren els objectius de totes les persones que van decidir visitar la Garrotxa, amb la zona central del Parc Natural com a epicentre de les visites. La Fageda, els volcans, els municipi de Santa Pau, Besalú, Sadernes o els gorgs de Les Planes d’Hostoles, que exhaurien entrades cada dia, entre d’altres, van ser els indrets més buscats i van tornar a gaudir de les visites més habituals en uns dies tant productius pel teixit turístic de la comarca com són els festius de la Setmana Santa.

A banda de l’evident presència d’autocaravanes que va destacar per sobre de tot, els càmpings van registrar una ocupació gairebé completa aquests dies tenint en compte els límits d’aforament, i les cases rurals també van tornar a tenir vida després de mesos de tancaments municipals i comarcals. La gent tenia ganes de sortir.

Conxa Jofresa, directora Mas Cantallops:Hem estat molt temps tancats. No és el mateix està tancat aquí on estic jo que en un pis de 70 metres quadrats. La gent necessitava sortir.

En resum, la Setmana Santa s’ha assemblat molt a les setmanes santes de normalitat a la Garrotxa i el sector turístic ha acollit aquesta bombona d’oxigen amb els braços oberts i respirant a fons, això sí… amb la mascareta posada.