La Garrotxa segueix sent la tercera comarca amb el risc de rebrot més alt de Catalunya

La Garrotxa continua mostrant una tendència lleugerament a la baixa per segon dia consecutiu pel que fa a l’expansió de la COVID-19. Tot i que el risc de rebrot ha baixat prop de 240 punts, la Garrotxa segueix sent la tercera comarca amb el risc de rebrot més alt, a 614 punts, per darrera de la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça. La comarca, també és la segona amb el % de proves positives més alt de Catalunya, és a dir, que de les prop de 1.400 proves diagnòstiques realitzades, gairebé un 14% han resultat positives.


Pel que fa a la capital, el risc de rebrot també ha baixat respecte les últimes dades, situant-se ara als 748 punts, prop de 450 menys que la setmana passada. Tot i aquesta millora, Olot és el municipi amb el nombre de proves diagnòstiques positives més alt de Catalunya, i la segona població amb el risc de rebrot més alt després de Mollerussa.

La situació epidemiològica a Santa Pau també millora lleugerament. El municipi ha disminuït el risc de rebrot que, tot i que continua sent molt elevat, se situa ara mateix a 2074 punts. En els últims 7 dies s’han detectat 18 positius i la velocitat de reproducció de la malaltia ja està per sota de l’1, a 0,98 punts.

Parlem ara de la campanya de vacunació a la comarca. Només un 5,5% de la població garrotxina està immunitzada contra la COVID-19, però més del 50% de la majoria de grups han rebut ja la primera dosi de la vacuna. Destaca el 91% d’immunització a les residències i el 75% de vacunats amb la primera dosi de les persones de més de 80 anys. De fet, Catalunya ha rebut aquest dilluns de Pasqua més de 193.000 noves dosis de la vacuna de Pfizer, que se subministra, principalment, a les persones majors de 80 anys, i que han d’ajudar a enllestir la immunització d’aquesta part de la població.

En les últimes hores,  Salut ha ampliat el nombre d’equipaments vacunals per tal de donar servei al volum de vacunes que es preveu que arribin en els pròxims dies. A Olot, el dispositiu es traslladarà del Casal Marià a la planta baixa número 3 del carrer Esteve Castellà i Lloveras, al costat de l’estació d’autobusos, i a Besalú s’ha habilitat el Poliesportiu, ja operatiu com a punt vacunal. Pel que fa als centres d’atenció primària de Sant Joan les Fonts i  de la Vall d’en Bas, hi ha 7 equipaments municipals més cedits que s’utilitzarien com a espais addicionals als centres sanitaris. Es tracta d’una banda del Centre Socio-Cultural de Sant Joan les Fonts, el Casal d’Avis de la Canya; el Centre Cívic de Castellfollit de la Roca; Can Trona a la Vall d’en Bas; l’espai polivalent Ca les Hermanes de Sant Feliu de Pallerols; el pavelló esportiu de les Planes d’Hostoles i el Casal d’Avis de Riudaura.

 

 

x