L’Ajuntament de Santa Pau ja té el consens que buscava per a la ubicació de la nova antena de telecomunicacions

La nova ubicació de l’antena de telecomunicacions de Santa Pau ja és definitiva. I tot i que per tercera vegada alguns veïns hi presenten algunes al·legacions o dubtes, aquesta ha generat un consens que des de l’Ajutament de SAnta Pau consideren ampli i suficient per tirar endavant un projecte que ja s’ha demorat massa en el temps. El nou emplaçament, situat més lluny de l’església i de les cases del voltant, permetrà instal·lar una antena més gran de la que estava prevista, i finalment serà de 35 metres. Urbanisme ho ha d’aprovar però l’alcalde ja va avançar a Olot Televisió quines són les previsons.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Hem trobat una ubicació que sí que ha generat dubtes en alguns veïns però els anirem resolent, no són al·legacions. Aquesta nova ubicació és millor que l’anterior i, a més, ens permetrà posar una antena més alta,de 35 metres. A finals d’estiu estarà l’obra acabada i ja tenim el compromis d’un operador perquè hi començi a treballar tant bon punt acabi la instal·lació.

D’aquesta manera es pretén posar fi a un problema que ve de llarg amb la cobertura en zones que ara no en tenen o en tenen molt poca, com la carretera d’Olot a Santa Pau.

Tot i que el primer projecte d’antena s’ajustava a la legalitat, l’ajuntament va optar a finals de l’any passat per replantejar el projecte, i buscar una ubicació alternativa. Això ha suposat un sobrecost de 30 mil euros i gairebé un any de retard en la construcció de la torre, que finalment es va incloure en el pressupost del 2021, amb una partida de 90 mil euros. Ara, amb un consens major, s’espera que la cobertura telefònica millori substancialment a Santa Pau de cara al darrer trimestre de l’any.

x