Sant Joan les Fonts continua amb el procés de transició energètica al municipi

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha introduït al municipi diverses apostes, totes elles garants de la salubritat ambiental i de reducció dels costos econòmics a final d’any. La primera ha estat la instal·lació de 12 panells solars fotovoltaics a la coberta del club Poliesportiu Santjoanenc amb un cost total de 10.000 euros, 4.723,54 dels quals provenen de la campanya “Del Pla a L’acció”, promoguda per la Diputació de Girona, que permetrà un estalvi de 660 euros cada any dins la factura de l’electricitat de l’equipament municipal. A més de reduir la contaminació de CO2 en 3,17 tones cada any. En clau medi ambiental, també s’hi ha introduït altres mesures.

Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts: “Nosaltres vam creure, de fet també ho teníem ja dins el Pla, la intenció de posar un punt de càrrega per a vehicles elèctrics, que aquest també hi estem treballant. Però d’entrada hem pogut començar, ja que tenim la figura d’un agent cívic, que es pogués desplaçar amb un vehicle elèctric a través d’un renting. D’igual forma, també estem intentant fer una mica de revisió, inicial tot just, dels nostres propis equipaments, de quins elements podríem incorporar per ésser més eficients”.

Cal afegir que dins l’escola de Sant Joan també s’hi ha incorporat una caldera de biomassa per als radiadors escolars, potenciant la resiliència medi ambiental.

Aquestes actuacions segueixen en la línea actual del Govern Municipal de seguir amb l’aposta del foment de les energies renovables i de l’estalvi energètic.