Bassols Energia Distribució ja ha finalitzat les obres de la nova subestació elèctrica de Sant Jaume de Llierca

Bassols Energia ha finalitzat els treballs per construir una nova subestació elèctrica a Sant Jaume Llierca. Una vegada completades les obres, s’ha iniciat el període de proves i verificacions per validar la subestació, que es preveu que entri en funcionament aquesta primavera. La nova subestació elèctrica que Bassols Energia ha construït al polígon Pla de Poliger de Sant Jaume permetrà augmentar la capacitat de subministrament de la zona i, per extensió, de La Garrotxa i Pla de l’Estany.

Jordi Rodà, director tècnic Bassols Energia: Permetrà injectar un punt de potència en aquest punt. Les línies elèctrics ja estaven gairebé al límit de capacitat. Des d’aquí podrem donar més línia cap a Olot i el pla de l’Estany. En cas de fallada, des d’aquí podrem donar part del mercat que hagi estat afectat.

Els treballs per construir-la es van iniciar durant l’octubre de 2019 i, durant la fase d’edificació, el temporal Glòria o la crisi sanitària provocada per la Covid-19, han dificultat la continuïtat dels treballs i no ha estat fins ara que s’ha pogut finalitzar. La construcció, ha suposat una inversió de més de 6 milions d’euros. La planta també està pensada per proveir d’energia a una part dels subministraments elèctrics connectats a les subestacions d’Olot i Serinyà en cas que una de les dues falli.