El Procicat confirma el confinament comarcal des d’aquesta mitjanit

Catalunya retornarà aquest divendres al confinament comarcal, després que així ho hagi decidit el Procicat. La mesura, de moment, estarà vigent cada dia, de dilluns a diumenge, fins al 19 d’abril, quatre dies abans de Sant Jordi.


Aquests passos enrere arriben després que aquesta Setmana Santa s’hagin relaxat algunes de les mesures, que estaran en vigor fins aquest divendres, 9 d’abril. El fet, però, és que Salut fa dies que alerta d’un empitjorament de les dades epidemiològiques, especialment pel que fa a l’increment dels pacients ingressats a les UCI.

Alba Vergés, consellera de Salut: Hem de fer un esforç i l’hem de fer ara. No ens podem permetre aquesta pressió hospitalària.

Repassem doncs, el canvi de mesures. No es permeten sortides fora de la comarca ni amb bombolles de convivència, i es mantenen les excepcions per als desplaçaments per motius essencials com ara rebre atenció mèdica, anar a la feina i tornar-ne, assistir a centres universitaris i educatius, atendre persones grans o amb dependència o bé renovar documentació oficial. Les reserves en restaurants, hotels o les entrades adquirides per assistir a concerts, obres de teatre o qualsevol activitat cultural, no seran motiu justificat per sortir de la comarca de residència. En la resta de sectors, els locals de restauració podran continuar oberts de forma ininterrompuda fins a les 17h, cada dia de la setmana, i tampoc no hi haurà canvis en els horaris actuals de sector del comerç ni en la resta de mesures que estaven fins ara establertes.

Pel que fa al pla de vacunació, i és que el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dimecres limitar, per ara, la vacunació amb AstraZeneca a les persones de més de 60 anys.

De moment, la vacuna es continuarà administrant a la població d’entre 60 i 65 anys.