La pintora Dolors Rusiñol exposa les seves obres al Museu d’Olot

La pintora Dolors Rosiñol, nascuda el 1959 i arribada a Olot el 1989, va ser professora de dibuix, pintura, il·lustració i tècniques d’estampació a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. Sota el títol de “Situacions. Rusiñol Masramon”, les seves obres, pintades amb acrílic sobre suport de cartró de petit format, són  presentades a la Sala Oberta número dos del Museu de la Garrotxa i, com podem observar en les imatges, les pintures esdevenen molt diverses entre sí.

Dolors Rosiñol, pintora: “Són diferents situacions, situacions de carrer que en principi era una mica contradictori perquè, ja que nosaltres estàvem tancats, jo estava treballant situacions de l’exterior i per mi era com un joc. L’altre grup serien situacions de personatges que estan fent coses, coses com modelar el món, coses com cuinar, o simplement mirant el paisatge”.

Els uneix una sensació aparent: l’aparença d’absurditat existencial i escenaris contradictoris, on les representacions poden ser reals i quotidianes, però també unes realitats enganyoses, inversemblants. Alguns dels quadres també volen representar el món de la dansa.

Dolors Rusiñol, pintora: “Sempre m’ha agradat el tema de la dança i poder reflectir el tema del moviment, cosa que és molt complicat en la pintura doncs la imatge queda congelada”.

Montse Mallol, directora dels museus d’Olot: “Aquesta sèrie de pintures, que trobo magnífiques, que ella ha fet inspirada a partir d’espectacles de dansa del festival Sismògraf. També hi ha una obra nova que ha produït expressament per aquesta exposició i, a més a més, fem un lab de dansa pensada a partir de l’obra de la Dolors”.

Aquesta coreografia es durà a terme el dijous 15 d’abril, protagonitzat per Lorena Nogal i titulat “L’elogi de la fissura”. Pep Berga, alcalde d’Olot, dóna la seva opinió respecte l’exposició.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Té una obra molt singular, amb un estil molt propi, molt característic, però força desconegut perquè ha tingut poques oportunitats d’exposar a la nostra ciutat, mentre que sí ho ha fet a molts altres llocs del món. És una artista molt coneguda i per tant em fa molt feliç que els museus puguin acollir aquesta exposició”.

Com a activitats complementàries, la pintora oferirà una visita guiada el dissabte dia 29 de maig a les 12 hores del matí i les seves obres podran ser visitades fins el dia 6 de juny.

x