Vuitanta nadons ja tenen el seu arbre al bosc del costat de l’Hospital d’Olot

El bosc que hi ha just al costat de l’hospital d’Olot comptarà aviat amb una vuitantena d’arbres més, d’espècies autòctones. Les famílies que hi han tingut fills en l’últim any han pogut plantar ells mateixos els plançons que van rebre en el moment del naixement, concidint amb el Dia Mundial de la Salut. L’acció s’emmarca en el projecte ‘Boscos per la Salut. Un nadó, un arbre’, impulsat des de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica del centre. Un gest ben senzill que connecta d’una altra manera les famílies amb la natura i el centre.

 Dani (pare): “som de banyoles(…) tenim ganes de seguir mantenint aquest vincle”.

 Ins Ferran Campillo (van rebre el plançó quan van néixer i ara s’estableix un nou vince): “El Parc Natural de la Zona Volcànica, l’Agrupació Naturalista de la Garrotxa i la Forestal Catalana col·laboren en el projecte, que està subvencionat pel Departament de Territori dins la campanya Simbiosi”.

Tura Agrupació Naturalista: “L’entorn hi ajuda, però l’hospital garrotxí és pioner a Catalunya en l’àmbit de la salut medi ambiental, una aposta que vol reforçar amb altres projectes”.

 Josep Maria Padrosa, Director Gerent Hospital Olot: “Cada nen que neixi al centre rebrà un plançó, i a la tardor se’n farà una altra plantada per anar fent el bosc cada cop més gran”.

x