Arrenca el Sismògraf 2021, en exclusiva per a garrotxins i garrotxines

L’Espai Barberí, epicentre del Festival, va acollir ahir a la tarda a Magí Serra i Arnau Obiols, presentant l’audiovisual Transhumants. I és que ahir es va donar tret de sortida al festival estratègic de la dansa a Catalunya, el Sismògraf, amb l’edició més extensa en temps i en espai, de la seva història. I és que la 13a edició del Sismògraf, arriba juntament amb l’anunci de la tornada al confinament comarcal a partir d’avui mateix. Una mesura que deixa el festival, de moment, en exclusiva per a garrotxins i garrotxines.

Susanna Alsina, directora executiva Festival Sismògraf: Ens ha afectat només una mica, perquè el festival ja s’havia pensat per un públic molt local. D’entrada ja vam pensar un festival per un públic d’aquí. Tot i que hem rebut algunes devol·lucions d’entrades també pot ser una oportunitat, perquè els aforaments eren molt petits i hi havia molta llista d’espera, i segurament s’alliberaran moltes entrades i la gent de la comarca ara pot tenir la oportunitat de venir.

Una trentena d’espectacles faran tremolar la capital i part de la comarca fins a finals de mes. I és que una de les particularitats d’aquesta edició, és que els espectacles s’escamparan per tota la comarca. Localitats com Mieres, Les Planes d’Hostoles o la Vall d’en Bas també n’acolliran alguns dels programats.

Tena Busquets, directora artística Festival Sismògraf: Quan vam tancar la programació el confinament era local i per això vam estirar en territori el festival. Perquè si hi havia alguna restricció d’aquest tipus, la gent pogués gaudir una mica de la dansa del festival Sismògraf.

Des d’ahir ja es poden visitar algunes instal·lacions. A Can Trincheria es pot veure fins al 2 de maig l’exposició del Millor Públic del festival. A La Carbonera, Antes Collado ens mostra la instal·lació Crisálida. També des d’ahir i fins a finals de mes, es pot fer el recorregut sonor pels carrers d’Olot resseguint la traça que hi ha deixat el Sismògraf a càrrec de Dolça Lafarque i Mauricio Sierra. Pel que fa als espectacles, el cap de setmana serà el torn de Promenade d’artiste amb Street Pantone, de Quim Girón i Moon Ribas; amb Fenomen, d’Orbis d’Humanhood; d’Ígnea del Colecitvo Lamajara; o de Set, de Paula Quintas – Traspediante, entre d’altres.

x