El Banc de Sang i Teixits ha organitzat una campanya de donació de plasma normal i plasma convalescent

El Banc de Sang i Teixits ha organitzat des de divendres fins diumenge una campanya de donació de plasmar normal i també de plasma convalescent. En aquest sentit, la marató dels tres dies també ha acollit persones que han passat el coronavirus. La donació de plasma és una mica més llarga que la de sang i dura entre 45 minuts i una hora, ja que cal una màquina per separar els diferents components de la sang.

Robert Busquets, infermer: Gent que hagi passat el coronavirus pot donar plasma. Si reuneix una sèrie de característiques pot donar plasma, que ens serveix per tractaments que estaven en estudi i que sembla que serveixen per malalts actuals de coronavirus. Per poder-los ajudar com a línia de tractament.

Els infermers han assegurat que al principi de la pandèmia costava més que la gent vingués a les campanyes de donació de sang i plasma, tot i que a poc a poc la gent ha anat perdent la por.

Robert Busquets, infermer: Sí que és veritat que veuen que s’estan portant les mesures i estem intentant portar les mesures precises per intentar minimitzar el contagi. Al final, sí que inicialment, com tot, fa molta por, però després a mesura que t’acostes i dones, la gent és molt maca i s’agraeix que siguin tan voluntariosos per donar.

 

Marc Canal, voluntari: És necessari. El que falta és molta gent que vinguin. S’hauria d’afegir més gent a la roda de donar sang i plasma.

A Catalunya es necessita el doble de plasma de què es recull actualment.