El Projecte Gat Fer dóna a conèixer l’únic felí autòcton de Catalunya

Una vintena de persones s’han reunit aquest diumenge al matí a la sala de plens de l’Ajuntament de Les Preses per assistir a la xerrada ‘Coneguem el gat fer’. L’acte ha sigut dirigit per Pau Federico i Marc Vilella, coordinadors del Projecte Gat Fer, que dóna a conèixer l’únic felí autòcton de Catalunya.

Marc Vilella, coordinador del Projecte Gat Fer: En aquest cas, és un projecte educatiu. Intentem donar a conèixer una espècie que creiem que encara és poc coneguda a Catalunya. Es tracta de l’únic felí autòcton que tenim en aquests moments aquí, és el gat salvatge. Intentem donar a conèixer els llocs on viu, de què s’alimenta, perquè la gent el conegui i el puguem conservar millor.

Aquesta és la primera vegada que es fa un estudi tan gran a Catalunya. De fet, el projecte ha instal·lat més de 200 càmeres per tot el territori català. Els coordinadors del projecte creuen que és vital i molt positiu que es duguin a terme aquest tipus de xerrades per a la població.

Pau Federico, coordinador del Projecte Gat Fer: Una de les parts d’aquest projecte és la divulgació i que la gent del territori conegui què té aquí al voltant. El Gat Fer és una espècia que és molt esquiva, no es veu. De fet, ara fa poc amb un senyor gran comentava que no n’havia vist mai cap, però hi és.

 

Marc Vilella, coordinador del Projecte Gat Fer: El més interessant del projecte és poder combinar l’estudi i la divulgació del gat fer. Pel que fa a l’estudi, en aquests moments estem intentant crear una xarxa de parcel·les a escala de Catalunya per poder-lo estudiar i veure com evolucionen les poblacions al llarg del temps. La part educativa serà una exposició que anirà voltant per aquests territoris on sabem que hi ha Gat Fer.

Encara falten moltes coses per saber d’aquesta espècie, tot i que el projecte va per bon camí.

x