Josep Carreras, director del sector nord: “Els ingressats són cada vegada més joves i amb símptomes més greus”

Avui la Sala El Torín no acollia un concert, ni una conferència ni res per l’estil. Avui un equip mèdic ha adaptat l’espai per a realitzar proves PCR i detectar d’aquesta manera, casos asimptomàtics. Les dades, la pressió hospitalària i l’edat de les persones que ingressen, cada vegada més joves, són els factors que han fet prendre aquesta decisió al Departament de Salut.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Estem molt pendents d’aquestes dades. L’última que tenim és de dissabte, de 9 ingressats. Una dada que no és molt greu si tenim en compte els números que hem vist en el passat `però sí que és preocupant, i Déu ni do els trasllats que s’han hagut de fer a les UCI’s.


Josep Carreras, director sector nord Regió Sanitària de Girona: No és només la incidència, també hem notat una pressió important. Cada cop gent més jove i cada cop més greus. La gent gran ja està vacunada, això també s’ha de tenir en compte.

Ja és la segona vagada que s’organitza un cribratge massiu a la ciutat. En aquesta ocasió i per facilitar encara més l’accés als recintes, s’ha dividit el cribratge en tres dies. En tot cas, s’espera una participació molt més alta de la que s’estava veient aquest matí. A primera hora hi havia una vintena de persones a la cua però no hi ha hagut una gran afluència al llarg de les primeres hores. Dissabte, per exemple, pot ser un dia clau pelo factor festiu.

Pep Berga, alcalde d’Olot: A primera hora n’hi havia molta, de gent.- Però se’ls ha atès ràpidament. Val la pena que la gent ho sàpiga. Fer-se una PCR és molt ràpid.

I no és casualitat que sigui la segona vegada en poc temps que s’organitza aquest rastreig. Olot i la Garrotxa són territoris que preocupen a la Regió Sanitària perquè els casos no acaben de baixar i no acaben de trobar-ne un motiu concret.

Josep Carreras, director sector nord Regió Sanitària de Girona: Alguns diuen que és pel clima, per situació geogràfica… També pot ser que la gent s’hagi relaxat una mica a causa de la fatiga. El que està clar és que això ho hem d’aturar.

El efectes de la Setmana Santa es començaran a veure en pocs dies. De moment la situació no és molt greu pel què fa a ingressos però sí que preocupa la pressió hospitalària per seguir atenent la resta de patologies sense problema.