La Generalitat de Catalunya declara Olot com a Punt d’Interès Artesanal

La Generalitat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, ha declarat el municipi d’Olot com a Punt d’Interès Artesanal. D’aquesta manera, es vol reconèixer la revitalització i dinamització del centre històric d’Olot on ha perviscut una activitat artesana i de creació lligada als valors i tradicions de la ciutat. Alhora, una nova onada d’artesans s’ha sumat a aquesta base, impulsant un nou creixement de l’artesania i configurant un entorn al voltant de Nucli Antic i de les seves àrees adjacents que afavoreix l’establiment d’activitats artesanes. La col·laboració entre administracions, entitats i la ciutadania ha estat un element clau d’aquest darrer procés, que ha impulsat nous projectes com el Taller dels Sastres de la mà de l’Associació de Creadors de la Garrotxa – la Iera, DinàmiG i l’Ajuntament d’Olot.


El projecte Taller dels Sastres ha posat a disposició d’artesans, artistes i creadors, locals situats al voltant del carrer dels Sastres, amb l’objectiu de reactivar l’activitat de la zona a través de la recuperació i dinamització de locals buits, i fomentar la instal•lació d’activitats de caràcter singular.

Olot és el segon municipi de Catalunya, després de Vic, que aconsegueix els dos reconeixements de rellevància artesanal, la Zona d’Oficis Singulars per la Imatgeria i ara el Punt d’Interès artesanal pel Taller dels Sastres.

Catalunya té arreu del territori manifestacions artesanes de gran rellevància i representativitat, amb Olot suma ja amb 8 Punts d’Interès Artesanal i 22 municipis identificats com a Zona d’Oficis Singulars.

x