Ple absolut al primer cap de setmana del Festival Sismògraf tot i el confinament comarcal

El primer cap de setmana de festival que detecta el moviment, el Sismògraf 2021, va acabar ahir al migdia al parc Nou d’Olot. I és que després de trobar-se per sorpresa la represa del confinament comarcal, el festival estratègic de dansa a Catalunya a seguit amb tota la programació intacta.

Tena Busquets, directora artística Festival Sismògraf: Estem molt contents, ha anat molt bé. El temps ens ha respectat i finalment tot s’ha pogut fer i amb un ple absolut. Estem molt contents de la resposta del públic local i de tots els professionals que no han volgut deixar d’assistir, un any més, al Sismògraf. De totes les coses que podien haver anat passant, penso que és de les menys greus. En general, molt satisfets i contents també de totes les propostes que s’han presentat, que totes han tingut molt bona acollida.  

I és que si repassem els últims tres dies de festival, l’activitat ha estat frenètica. El pati de l’Hospici va acollir l’espectacle d’Street Pantone, de Promenade d’Artiste. A la sala El Torín, Quim Girón i Moon Ribas van estrenar Fenomen, per reflexionar sobre els diferents fenòmens naturals. I més tard, a la plaça de braus, Magí Serra va presentar Cossoc.

Dissabte, es va estrenar ‘Cinc maneres de matar el temps’, a la pista d’Atletisme d’Olot, i al vespre, a la plaça de braus, Humanhood van mostrar Orbis, un espectacle relacionat amb la lluna. Al Teatre Principal d’Olot, Colectivo Lamajara va representar Ignea, un muntatge inspirat amb els volcans i les erupcions.

Diumenge, era dia de l’Itinerari al Parc, una jornada que ha format part de la programació del Sismògraf des de la primera edició del festival. Led Silhouette va presentar Wild Street, una crítica a la globalització i l’auge de l’estil de vida nord-americà. Paula Quintas va representar Set, una peça interdisciplinària, que barreja la dansa contemporània amb la música electrònica. I finalment, la Cia. Sebastián García Ferro, va estrenar a Olot el volum 1 d’Upper.