Segons la FCF seran els propis clubs de 3a Catalana els qui decidiran si hi ha descensos o no aquesta temporada

En una entrevista a Corisa Media Grup, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va anunciar que portaria a assemblea de clubs la decisió sobre si hi hauran descensos a la tercera catalana aquesta temporada o no. En la darrera reunió amb equips de la 1a Catalana, fa un mes i mig, ja es valorava aquesta possibilitat i el president creu que s’ha deixar als clubs que decideixin, també, què passa amb els darrers classificats a Tercera catalana.

Joan Soteras, president FCF: Jo em vaig comprometre que aquest era un tema que jo sol no podia solucionar. La federació no pot fer el que vulgui. Nosaltres hem de seguir escrupolosament el pa de competició. Em vaig comprometre que parlaria amb l’assemblea de clubs perquè decidissin si els equips de 1a Catalana que esportivament haurien de baixar aquesta any, si l’assemblea creu que s’han de salvar, es salvaran. I això ho ampliarem a la 3a Catalana, perquè si ho fem a la 1a Catalana, ho hem de fer també a la 3a Catalana.

A hores d’ara els clubs han de valorar aquesta possibilitat abans de pronunciar-se. Tot i que tot plegat està en una fase inicial, hem pogut preguntar a entrenadors d’alguns clubs de Tercera com veurien el fet que no hi hagués descensos, i això és el que opinaven els entrenadors del Sant Privat d’en Bas i el Campdevànol.

David Antó, entrenador FC Sant Privat: Si hi ha ascensos i descensos hi haurà més al·licient. Sóc més partidari que hi hagi competició i per tant descensos. Però és la meva opinió personal, potser el club decideix una altra cosa.

Jordi Blanco, 2n entrenador UE Campdevànol: Si es pot completar tota la volta, estem aquí per competir. La prova és que hi ha nanos que no volen jugar el torneig de 2a Catalana i molts no volen perquè no hi ha competició. És un tema que hauran de tractar més el clubs. Nosaltres, els alternadors, farem el que ens digui el club.

Joan Soteras també va assegurar que retornaran el 50% de la quota als federats i que treballen per fer un extorn de diners de les mutualitats als federats aquesta temporada