El cicle Cultura als Afores d’Ü del Bac programa tres jornades d’activitats diürnes durant el mes de maig

Aquest dissabte, la plaça de l’esgésia de Sant Salvador de Bianya serà l’escenari de El teu cap és ple d’ocells, un dels Nodes Creatius de Sismògraf. Serà el primer espectacle del cicle Cultura als afores, de l’associació Ü del Bac, que va néixer fa quatre anys a El Bagatell, en plena Vall del Bac, amb l’objectiu de portar activitat cultural a l’àmbit rural.


El gruix de propostes de Cultura als afores tindrà lloc durant tres diumenges consecutius del mes de maig, cadascun d’ells amb un fil conductor. La primera, el 9 de maig, sota el títol Fils de veu, comptarà amb la participació de les àvies remeieres, el cantautor Manelic de Pera i la xerrada de dos veïns nascuts a la Vall del Bac, entre d’altres.

El 16 de maig, artistes professionals i amateurs podran inspirar-se en aquest indret privilegiat de l’Alta Garrotxa a la 1a Trobada Transfronterera de Dibuix de Muntanya, en col·laboració amb els organitzadors d’una experiència que ja es fa des de fa anys a la Catalunya nord.

La darrera jornada cultural, prevista pel 23 de maig, reflexionarà  sobre el refugi i l’acollida, amb l’acompanyament de la creadora Marga Socias, una trobada de col·lectius que treballen pels drets de les persones en moviment.

I és que, el Bagatell no deixa de ser un refugi de muntanya on la cultura es gaudeix en comunitat.  La pandèmia no ha canviat la filosofia del projecte, que pensa en activitats a l’aire lliure, per grups reduïts i sempre amb cita prèvia, però sí el format dels àpats, que es continuaran fent però en grups bombolla.  Al web udelbac.cat hi trobareu tota la informació sobre les activitats i les reserves.