El Sismògraf enceta aquesta setmana els Nodes Creatius i l’Ona Expansiva per tota la comarca

Joan Català va viure la infantesa en un taller familiar, envoltat de l’olor, el so i la fredor del ferro. Ara situa aquest material al centre d’un espectacle de circ, música, dansa i teatre d’objectes. 5.100 m/s és la velocitat aproximada del so a través del metall. Al Teatre Principal, el dissabte a quarts de nou del vespre, serà un dels plats forts del segon cap de setmana de Sismògraf a la Garrotxa.

‘L’elogi de la fissura’ obrirà aquesta segona setmana de Sismògraf al pati de l’Hospici demà dijous a les 19h de la tarda. Un treball meticulós, delicat, sense ornaments, que parteix de l’ombra i la fragilitat i va cap a la bellesa de la fissura.  El mateix dia destaca a la Carbonera, una hora més tard, el Solo_Escènic, una acció performativa que forma part d’un procés creatiu conjunt entre Joan Català i altres persones del seu interès.

Ja divendres, a partir de les 18:00h, comencen els Nodes Creatius de l’Ona Expansiva. I és que el Sismògraf arribarà fins a La Canya amb ‘En Principi de Moviment’, de  la Companyia Toti Toronell. Es descriu com un recorregut pels meus moviments. Pels moviments que he fet i pels que m’hauria agradat fer.

Tena Busquets, directora del Sismògraf: Encetarem els Nodes Creatius, veurem el ‘Corpus’ de Xavi Bobés, el ‘Residència 0’ de Llego Tarde i molts altres espectacles que de ben segur agradaran molt.

D’altres llocs de la Garrotxa com la Plaça de l’església de Sant Salvador de Bianya també acolliran espectacles, en aquest cas una proposta sonora inèdita de la companyia O.R.E.LL.E.S., ‘El teu cap és ple d’ocells’, dissabte a les 12.00h del migdia. Un altre escenari atípic al festival i fora d’Olot, a la Plaça del Firal de Sant Feliu de Pallerols amb ‘Bombolla Segura’, un espectacle de Carles Marigó i Jaume Sangrà. Ca l’Esquirolet, de Sant Joan les Fonts acollirà ‘Pelat’ de Joan Català diumenge al migdia.

Tornant a la capital de la Garrotxa, el divendres a les 18h al Museu dels Sants Anna Ventura Natsuki ens embarca en un viatge cap a l’obra de la coreògrafa ‘Carlotta Ikeda i el descobriment de la dansa butoh’.

La plaça de Braus, amb ‘Residència 0’ del Col·lectiu Llego Tarde, omplirà de ben segur l’aforament amb una reflexió sobre la creació, un diàleg sobre el gest creatiu entre dues ballarines i un escultor. Dissabte a les 19.00h.

‘Sense evidència verbal’ de Job Ramos tancarà diumenge a quarts de vuit de la tarda la segona setmana de Sismògraf, en una visita  a un equipament on un conjunt d’experts treballen per evitar l’extinció d’una espècie.  Serà al Molí de Les Fonts, a La Moixina.

Alguns dels espectacles es podran veure en dies i hores variades. Es pot consultar tota la programació a www.sismografolot.cat