La comunitat musulmana celebra el seu segon Ramadà en pandèmia

La comunitat musulmana a Olot ha començat ja a celebrar, des d’aquest dimarts, el mes del Ramadà, el segon que té lloc en context de pandèmia i que es veurà condicionat per les restriccions imposades per la COVID-19, amb toc de queda i grups bombolla.


Si l’any passat els musulmans van viure aquest mes sagrat amb les mesquites tancades, en aquesta ocasió els fidels sí que podran acudir-hi per resar i celebrar, però amb importants limitacions.

Rahal Hoummi, secretari de la Comunitat Islàmica de la Garrotxa: Aquest és el segon Ramadà que passem amb aquesta pandèmia. En comparació amb l’any passat és millor, perquè l’any passat era confinament total i no es podien fer les oracions al centre perquè estava tancat .Aquest any sí que es pot fer guardant les distàncies, portant la mascareta i tot plegat. L’únic inconvenient és que l’última oració és a les 10, i coincideix amb el toc de queda. Per tot pegat hem optat per ajuntar les dues oracions, l’última i la penúltima i així ens assegurem no saltar el toc de queda.

Més de dos mil persones professen la religió islàmica a Olot i estan cridats a commemorar aquesta festivitat que recorda la primera revelació de l’Alcorà a Mahoma, una celebració per als fidels i d’especial significat religiós. Més enllà d’abstenir-se de beure, menjar, fumar i mantenir relacions sexuals en les hores diürnes, el Ramadà és un dels cinc pilars de l’Islam, serveix de purificació espiritual i corporal i és un mes de reflexió i també de convivència.